Cu și despre pantofi
Pantofii, plăcerea nevinovată a fiecăruia dintre noi.
De ce iubim pantofii? Pentru că ne oferă comoditate în zilele lungi la birou, încredere atunci când îi purtăm la o întâlnire importantă sau emoții atunci când devin în timp cea mai palpabilă amintire a celei mai frumoase zile din viața noastră.

Ne fascinează universul pantofilor, ne place că există atâtea modele din care putem alege, ni-i dorim, tânjim după ultimele colecții.

Cu și despre pantofi Pantofii, plăcerea nevinovată a fiecăruia dintre noi. De ce iubim pantofii? Pentru că ne oferă comoditate în zilele lungi la birou, încredere atunci când îi purtăm la o întâlnire importantă sau emoții atunci când devin în timp cea mai palpabilă amintire a celei mai frumoase zile din viața noastră. Ne fascinează universul pantofilor, ne place că există atâtea modele din care putem alege, ni-i dorim, tânjim după ultimele colecții.

Este un univers infinit, fermecător, a cărui istorie se scrie de secole întregi. Tocmai pentru că ne pasionează, dar știm atât de puține despre ei, cu un smoothie sau fresh alături, vă propunem să vărupeți câteva minute din timpul vostru și să aflați câteva lucruri inedite despre istoria pantofilor.
PS. Testați-vă cunoștințele, START quiz:

Stiați că...?
1. În timpul secolului al XVI-lea, femeile aristocratice au început să poarte pantofi extrem de înalți. Pantofii erau atât de incomozi încât femeile aveau nevoie de slujitori pentru a le ajuta să meargă. Tu ai nevoie de ajutorul cuiva sau ești un guru al mersului pe tocuri? :)

2. Sigur ați auzit expresia ”două picioare stângi”, dar știți și semnificația din spatele ei? Abia în anul 1818 a fost inventat pantoful drept. Până atunci, nu exista nicio distincție între pantofii făcuți pentru picioarele stângi sau drepte.

3.Chiar dacă pare ciudat, bărbații au fost primii care au purtat tocuri. Potrivit Slate, călăreții persani aveau nevoie de cizme cu tocuri mici, pentru se fixa mai bine în etrieri. Astfel, simbol inițial ascuns în spatele pantofilor cu toc a fost legat de clasa socialăși mai puțin de sex, așa cum se întâmplă în prezent.

4.Face it, și voi folosiți denumirea adidași pentru pantofii sport, indiferent de brand. Nu sunteți singurii. Aceasta este probabil cea mai frecventă greșeală în exprimarea iubitorilor de pantofi. Forma corectă este ,,pantofi sport”, valabilă pentru toată încălțămintea din această categorie. Forma adidași se folosește doar pentru pantofii sport creați de brand-ul respectiv. Toți ceilalți sunt sneakerși, teniși, bascheți sau, pur și simplu, pantofi sport.

5. Potrivit The New York Times, la sfârșitul anilor 1800, americanii au început să utilizeze cuvântul „sneakers” referindu-se la pantofii sport deoarece talpa de cauciuc a acestora iti permitea sa te „furisezi” („sneak”) fără a scoate vreun sunet. Simpatică asocire, nu-i așa?

6. Cei mai scumpi pantofi vânduți vreodată sunt balerini rubinii purtați de Dorothy în „Vrăjitorul din Oz”. Preț? Param pam pam...nu mai puțin de 660.000 de dolari.

7. Prima pereche de botine de damă, încălțăminte adorată de fashionistele modernității, a fost creată pentru Regina Victoria în anul 1840.

Tu câte lucruri noi ai învățat astăzi? :)

Noi am avut astăzi plăcerea de a preda istoria pantofilor. De acum, inversăm rolurile. E rândul tău: dacă mai știi și alte lucruri super WOW despre pantofi, scrie-ne un mesaj și suprinde-ne cu ceva inedit!