Ai 5, 10 sau poate 15 perechi nepurtate? De multe ori ai cumpărat o pereche de incălțări pentru că ți-a plăcut enorm, dar pe care, din varii motive, ai purtat-o doar o dată și apoi a rămas în dulap. Sau, dimpotrivă, ai câteva perechi pe care le-ai purtat destul de mult, dar care acum nu îți mai plac, deși sunt incă în stare bună.

Articolul acesta nu e, așa cum te-am obișnuit, despre tendințele în modă, despre întreținerea incăltărilor sau despre modalităti de asortare ori despre ultima colecție sau reduceri. Este un articol despre puterea noastră de a ajută.

Poate că noi, echipa Otter, nu ne pricepem la politici sociale de anvergură, dar ne pricepem, cu sigurantă, la pantofi. Iubim pantofii sub toate formele, mărimile și culorile. Ne bucurăm când primim mesaje de la voi, pe Facebook sau Instagram în care ne spuneți pe unde v-au dus pașii alături de incăltările achiziționate de la noi. Cu toate acestea, mulți dintre noi avem pantofi care nu ne mai plac, pe care nu îi mai purtăm și vrem să le găsim "un loc în alt loc", pentru că Pentru tine un spațiu gol, pentru altcineva un ajutor!

Am aflat de la Crucea Roșie că expresia „nu am cu ce să mă incalt” pentru unele persoane chiar asta inseamnă. Nu au nicio pereche de incăltări. Nici de vară, nici de iarnă, nici sport, nici casual, nici elegante. Nu au decât picioare desculțe. Atât. Iar noi avem perechi care zac nepurtate în pantofar sau în debara. Impreună avem mii de perechi care sunt în stare bună și nu au picioare pe care să le ocrotească și cărora să le poarte pașii.

Așa că impreună cu prietenii de la Crucea Roșie și de la Total Wash, dar mai ales cu implicarea ta vom transforma „nu am cu ce să mă incalt” în ajutor real pentru cei desculți.

Am lansat campania „The Otther shoes” prin care colectăm incăltări de la voi și îi oferim celor care au nevoie, iar până acum peste 1200 de perechi de încălțăminte au fost donate mulțumită a peste 800 de persoane care le-au sărit în ajutor celor care au cu adevărat nevoie.

Datorită succesului pe care l-a avut această campanie și mulțumită numeroaselor mesaje pe care le-am primit, vom prelungi termenul în care puteți dona până pe 6 Octombrie.

Știm că timpul tău este prețios așa că mecanismul de a dona incăltări pe care nu le mai porți este foarte simplu.

1. Intri în contul otter.ro sau îți creezi unul dacă nu ai incă 2. Soliciți curierul la tine acasă sau la birou 3. Pregătesti într-o cutie perechile: orice mărime, model, stil, culoare – doar să fie incă purtabile 4. Curierul le ia gratuit de la tine, nu plătesti niciun transport 5. Le trimitem prietenilor de la Total Wash care vor igieniza incăltările și le vor face să arate ca noi, pentru următoarea persoană care le va purta 6. Odată curătate, noi le trimitem către Crucea Roșie 7. Le spui și prietenilor tăi despre campanie, astfel încât să incăltăm cât mai mulți oameni desculți.

Poți află mai multe despre campanie și sustinători pe pagina dedicată: The Otther Shoes.

PS. Pană acum, din 7 august, -au implicat au donat 220 de persoane. Iar actorul Marius Manolache bloggerul Cristina au fost printre primii sustinători campaniei, ambasadori de nădejde pentru ne demersul nostru. Fii alături de noi, haide să- incăltăm pe cei care chiar nu au ce incălta!