Pe măsură ce înaintăm în vârstă, entuziasmul nostru în ceea ce privește șosetele crește. Colorate, cu zeci de printuri și modele care mai de care mai creative, nu prea ai cum să nu te îndrăgostești de ele, nu-i așa? Pentru că ne plac, pentru că sunt de efect și schimbă cu totul fața ținutelor noastre de zi cu zi, pentru că le purtăm aproape zi de zi, șosetele au câștigat astăzi atenția noastră. Așadar: cum le purtăm, cum le asortăm și ce trebuie să evităm când vine vorba de combinațiile vestimentare pe care le facem?


Regula #1: Ferește-te de șosetele albe


În cazul în care nu te îndrepți spre sală sau spre terenul de tenis, sfatul nostru este să lași șosetele albe acasă. Oricât de sport dorești să fie ținuta ta, șosetele albe nu sunt potrivite în combinație cu pantaloni lungi sau blugi.


Regula #2: Încearcă șosetele înalte în detrimentul celor joase


Chit că poate te-ai obișnuit mai mereu să porți șosete joase, investește în câteva perechi mai înalte. În felul ăsta, ele vor ieși în evidență și vor putea deveni elementul central al ținutelor tale. Iar dacă alegi modele colorate și îndrăznețe, pregătește-te să primești complimente pe bandă rulantă. People do love socks!


Regula #3: Întotdeauna asortează-ți șosetele cu pantalonii pe care îi porți


Primul nostru instinct ar fi, probabil, să ne asortăm șosetele cu pantofii. În schimb, o regulă străveche ne spune că șosetele se asortează întotdeauna cu pantalonii (în afara cazurilor în care purtăm blugi). Chiar dacă pare floare la ureche, această regulă ne poate da bătăi de cap din când în când. Fie că alegi să îți porți șosetele într-o culoare asemănătoare cu cea a pantalonilor, fie că îți dorești puțin contrast în ținuta ta, asigură-te că, în ansamblu, obiectele vestimentare pe care le porți creează o armonie vizuală.


Regula #4: Try going sober with a twist


Pentru zilele în care ținutele monocromatice îți surâd, compensează cu o pereche de șosete într-o culoare puternică. Așadar, ce culoare preferi: galben-muștar, albastru cobalt sau verde smarald?


Regula #5: Evită să îți asortezi imprimeul de pe șosete cu cel de pe haine


Dacă unul dintre obiectele tale vestimentare are, de exemplu, un imprimeu în dungi, evită șosetele cu dungi. În caz contrar, riști să obții o ținută mult prea încărcată. Astfel de șosete cu imprimeuri basic (dungi, buline sau carouri) se potrivesc de minune în ținutele formate din obiecte vestimentare simple.